מתכון לבצק פיצה בלי שמרים: פתרון מושלם לכל אוהבי הפיצה!
מי מאיתנו לא אוהב פיצה? השאגה הגלובלית של האהבה למאכל הזה היא כל כך גדולה, שהמגוון הרחב של הפיצות המתקיימות מפתיע כל פעם מחדש. אך מה אם אני אגיד לכם שבשיטה פשוטה על בסיס מרכיבים קלילים ובלי שמרים, תוכלו להכין בצק טעים ומדהים שמספק את כל מה שאתם צריכים? ומעבר לכך – המתכון הזה הוא קל, מהיר, נדיר וממכר! נשמע כמו חלום? אז בואו ניכנס לפרטים!
זמן ההכנה והגשה
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים: 4 אנשים
הצורך בהכנת בצק פיצה מעניין נובע לא רק מהאהבה לפיצה אלא גם מכך שכולם רוצים להכין פיצה עסיסית, אוורירית, עם טעמים משגעים. הבצק שלנו הוא בסיס נפלא ויוצר טקסטורה מושלמת!
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה, בואו נציף את הערכים של כל מרכיב שיהפכו את הבצק ליחודי. קבלו את המתכון הבסיסי לבצק פיצה בלי שמרים:
- 300 גרם קמח חיטה (אפשר קמח מלא או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 150 מ”ל מים
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית סוכר
- רוטב פיצה (לפי טעמכם)
- גבינה צהובה מעל (מומלץ מוצרלה)
- תוספות על פי בחירתכם (פטריות, זיתים, בצל, פפרוני, הפתעה ולא לשכוח אבקת שום!)
דבר נוסף שחשוב לציין הוא גמישות המתכון! ניתן להמיר חלק מהמרכיבים בדרכים שונות, בהתאם לטעמתכם האישית או מגבלות תזונתיות.
שלבי ההכנה
כעת, בואו נמשיך ביחד לשלב העשייה המרגש! יאללה, נתחיל.
- מניחים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים אליו את הסודה לשתייה, הסוכר והמלח. מערבבים היטב את התערובת היבשה.
- מעבירים את השמן זית ואת המים בהדרגה אל הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח ומעבדים אותו במשך כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק הופך חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה ומכסים אותו בשקית פלסטיק לנוח במשך 10-15 דקות.
- בעזרת ידיים מקומחות, מחליקים את הבצק בעדינות על גבי משטח עבודה, עד לקבלת רצועות דקיקות.
- מעבירים את הבצק לתבנית פיצה מרופדת בנייר אפייה.
- מרטיבים את הבצק ברוטב פיצה על פי טעמכם האישי.
- פזרו את הגבינה האהובה שלכם ואת התוספות שהכנתם מראש.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-220 מעלות במשך 15-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר כמה דקות לפני החיתוך.
עכשיו כל מה שנשאר זה לחכות ולהרגיש את הריחות הנפלאים מתפשטים בביתכם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם כבר נתפסתי בגדול על עולם הפיצה, אין סוף לדרכים שבהן אפשר לשדרג את הבצק שלנו! לדוגמה:
- להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס לבצק ללא גלוטן.
- להוסיף עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו או תה ירוק לתערובת הקמח, ממליץ ממש!
- אפשר לקשט עם רטבים נוספים כמו שמן זית, רוטב שום או בצל קריספי!
- הכנה מראש של בצק ולהקפיא לחודשים קדימה – טכניקת סבתא שלי!
וכל כך הרבה אפשרויות נוספות, פשוט תנו דרור לדמיון שלכם.
שאלות ותשובות
מה יש לעשות אם הבצק יוצא קשה?
אם הבצק יוצא קשה מדי, תוכלו להוסיף קצת מים בהדרגה וללוש את הבצק שוב.
אני רוצה להכין את הבצק קדימה. כיצד עליי לשמור אותו?
פשוט עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקפיא. אפשר להשתמש בו עד חודש לאחר מכן!
האם המתקן יכול להכין פיצה בצורה שונה?
בוודאי! אפשר לעצב את הבצק בצורות שונות כמו פיצה עגולה, פיצה মারגריטה או אפויי בצק אישי.
מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית?
ממש פשוט! תחליפו את הגבינה בגבינת טופו ועשבי תיבול
איך יודעים שהפיצה מוכנה?
כשהבצק מזהיב והגבינה נמסה לחלוטין, זה השלב שלכם!
האם אפשר לשים רכיבים אחרים?
בוודאי! תוספות כמו פטריות, זיתים, טונה או פרוסות ירקות מגוונים היא אפשרות מצוינת.
כמה זמן תופס הבצק אחרי ההכנה?
על הבצק לנוח לפחות 10-15 דקות, זה חשוב כדי לקבל טקסטורה אוורירית.
אני מפחד לאלץ את הבצק. איך אלמד לעשות זאת?
רעיון מצוין, פשוט עבדו בעדינות והשתמשו בקמח על מנת למנוע הידבקות!
כמה פיצות יכולות לצאת מהכמות הזו?
עם החומרים הנ”ל אפשר להוציא לפחות פיצה בגודל ממוצע!
אילו טיפים יש לך לחוויה הכי טובה?
חפשו מצרכים טריים, תשקול להוסיף עשבי תיבול ובעיקר תתנסו עם כל מה שאתם אוהבים!
אז קדימה, קבלו את המתכון המושלם ותהנו מהפיצה שלכן! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, כי מה שיותר טעים, יותר שמח!