דייסת סולת מתכון קל וטעים בוודאות!

דייסת סולת – מתכון אגדי שתרצו ללקק את האצבעות!

תפסו חם! רק דמיינו לעצמכם את הרגע בו אתם מכניסים לסיר את הסולת, ופתאום כל הבית מתמלא בניחוח משגע של חום ונעימות. דייסת הסולת, במינה, מהווה את אחד הקלאסיקות של המטבח הישראלי. היא מצליחה לעטוף אותנו ברכות שלה, כמו נשיקה של סבתא או מחבק חם ביום סגרירי. ואפילו שאין כמו לסיים יום עמוס עם צלחת דייסה, אנחנו גם יודעים שהיא מסיבה מעולה לארוחה קלה לילדים ששואבים ממנה את כל הקסם הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק עבור: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס סולת (מדהימה!)
  • 4 כוסות מים (או חלב למי שרוצה גרסה יותר עשירה)
  • 1/2 כוס סוכר (לפי הטעם, אפשר גם דחיפה קטנה של דבש)
  • 1 כפית קינמון (לניחוח מעלף)
  • 1/2 כפית מלח (על מנת להקפיץ את הטעמים)
  • 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (אפשר גם אגוזים או צימוקים)

כמובן שניתן לשדרג את דייסת הסולת בקלות! אפשר להחליף את הסוכר בדבש או בסוכר קניאל, לשדרג את הטעמים עם תמציות כמו תמצית וניל, או להוסיף פירות קיץ טעימים כמו בננה או תותים שיגרמו לדייסה להיות אפילו יותר בריאה ומרעננת.

שלבי ההכנה

אחרי שהצטיידנו בכל החומרים הדרושים, הגיע הזמן לשלב את הכוחות שלנו ולהתחיל לחבר את הדייסה המושלמת.

  1. לאחר שהכנסת מים או חלב לסיר, הוסיפו את המלח והסוכר והביאו את התערובת לרתיחה על חום גבוה.
  2. כאשר המים מגיעים לרתיחה, הוסיפו את הסולת בבת אחת תוך ערבוב מתמיד.
  3. הנמיכו את החום למינימום, והמשיכו לערבב מדי כמה שניות כדי למנוע העברה.
  4. בשלו את התערובת במשך 10-15 דקות, עד שהדייסה מתייצבת והופכת לאוורירית ונעימה.
  5. אם תרצו להוסיף צימוקים, שוקולד או אגוזים, זה הזמן לצרף אותם.
  6. כשהדייסה מוכנה, הסירו מהכיריים והוסיפו קינמון שייתן את הזריקה הסופית!
  7. שרתו את הדייסה לקירות האהבה שלכם, עם רוטב שוקולד מעל או סוכר קניאל לפינאלה המושלם!

הרגע הגיע והדייסה מוכנה! כמה קל זה להכין את המנה הזאת? ממש לא יותר מ-15 דקות, ואיזו הנאה מצפה לכם!

מה אפשר להוסיף לדייסת הסולת?

תוכלו לשדרג את המנה הזאת עם הרבה אפשרויות טעימות. אפשר להוסיף פירות כמו בננות חתוכות או פירות יער, להקפיץ קצת אגוזי לוז או לזרוק פנימה קצת טחינה גולמית לקבלת תוספת של טעם עז ובריא. וכמובן, לכל המזוגגים כאן, יש גם אפשרות להוסיף בחוכמה שוקולד מריר קצוץ ואפילו רוטב שוקולד! מטורף, נכון?

שאלות ותשובות

האם הדייסה מתאימה לדיאטה?
ברור! דייסת הסולת מתאימה למי שמחפש מנת אנרגיה טובה ובריאה, ובמיוחד אם מימנים אותה עם חלב דל שומן או מים.

האם אפשר להכין דייסת סולת ללא סוכר?
אכן כן! אפשר להמתיק את הדייסה בדבש, סירופ מייפל או לאSweet.

מה היתרון של סולת על פני צורות דגנים אחרות?
סולת היא דגן עתיר ברזל, ויטמינים מהקבוצה B, ותורמת לתחושת שובע.

איך נהיה בטוחים שהדייסה לא תדבק לסיר?
ערבוב מתמיד ושימוש באש קטנה הם המפתחות למניעת ההדבקה.

האם ניתן להקפיא דייסת סולת?
בוודאי! אפשר להקפיא, לגלגל לכדורים ולהפשיר כשצריך.

מה ההבדל בין דייסת סולת דלילה לאלילית?
דייסה דלילה תגרום לדייסה להיות סמיכה פחות, ונוזלית יותר.

איזה תיבול אפשר לשים על הדייסה?
קינמון, ושקדים מיובשים הם פשוט המושלמים!

האם יש חוק של זמן מסוים להגיש את הדייסה?
כמובן! כדאי להגיש חם – זה האידיאלי!

למה הסולת עולה מקומות בראש?
זהו דגן איכותי, גמיש וכמובן טעמה המשגע של כל המנה.

מה ניתן לעשות במצב שלא מצליחים להשיג סולת?
שימוש בקורנפלור או בסמולינה אפשרי, אך ידרוש התאמה לכמויות ומרקם.

זאת הכנה מדהימה שכל אחד יכול לבצע, המצריכה מ-15 דקות בלבד, אך עם טעמים מושלמים שהילדים והמבוגרים יזכרו לזמן רב! שתפו עם חברים, ושתף את המתכון בכל פלטפורמות הרשתות החברתיות – כי זה מה שעושים עם מתכון כזה מושלם!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן