צ’יזבורגר מדהים שלא תשכחו
דמיינו את הרגע שבו אתם חותכים את הצ’יזבורגר החם, המפנק והעשיר בטעמים. מיד נוזל מהגבינה המושלמת. השילוב של הבשר המוקרם והרטבים המיוחדים יוצר טעמים שאי אפשר לעמוד בפניהם. כל ביס הוא חוויה משגעת! זה הזמן להסביר לכם איך להכין צ’יזבורגר אגדי, כזה שיגרום לכם להרגיש כמו שף מקצועי בכל פעם שתגישו אותו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצ’יזבורגר הכי טעים שיש, אתם חייבים להצטייד בכמה מרכיבים איכותיים. יש לכך השפעה ישירה על הטעמים של המנה!
- 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי חלק שומן 20%)
- 200 גרם גבינת צהובה (שיסכים להימס נהדר כמו מוצרלה או צ’דר)
- 4 לחמניות המבורגר רכות ונימוחות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות קetchup
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלים טריים של חסה
- פרוסות עגבנייה
- שמן זית או חמאה, לצלייה
באם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטחון טבעוני איכותי וקשה להבחין בהבדל בטעימה. גבינת צהובה צמחית יכולה להוות תחליף נהדר גם כן. המבורגר ללא גלוטן הוא חלופה מצוינת עבור מי שנמנע מגלוטן – לחמני כוסמין וגזר לדוגמה.
שלבי ההכנה
הכנה של צ’יזבורגר מושלם היא אמנם משימה פשוטה, אבל ההנאה בהחלט רבה. קראו את הצעדים הבאים ותכינו את התוצאה המדהימה. לשלב בו בושמים עם פרסום על השולחן לארוחת ערב מתהדרים.
- נשפשף היטב את הבשר בתבלינים – מלח ופלפל – והבטיחו שהטעמים חודרים.
- נכין עיגולי המבורגר בעובי של כ-2 ס”מ. אם תרצו, ניתן לפתח עיגולים באמצע שיציבו אותם על הקוצים קלים.
- במחבת גדולה, נחמם שמן זית או חמאה על חום גבוה.
- כשהמחבת חמה, נשים את ההמבורגרים ונצלם כ-4-5 דקות מכל צד או עד שיתפוס צבע זהוב.
- במהלך הצלייה, נשים פרוסת גבינה על ההמבורגר ונסגור את המכסה כדי להמיס את הגבינה.
- במקביל, נאפה את הלחמניות על מחבת עד שיתחממו ויתפוסו זהב.
- צלחת לפלפל חריף מיומני, נחמם את הבצל הקצוץ על מחבת נפרדת.
- להציב לצליל הבצלים המזש גובה על הלחמנייה המוכנה.
- נזלף רטבים – קטשופ וחרדל – לפי טעמכם האישי.
- נוסיף עלים טריים של חסה ופרוסות עגבנייה שהכנו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפוך את הבורגרים שלכם למיוחדים עוד יותר, יש שלל תוספות לא שגרתיות שכדאי לשקול. מהניסיון שלי, תוספות כמו פטריות מוחמצות, חמוצים ושעועית שחורה בהחלט מוסיפות טעמים רגעים. כמו כן, יש המוסיפים רוטב ברביקיו למעטה חריף ומחשמל. המשקעים במנה זו מתלווים כך. הגוון המשתנה בפנים בגלל התבלינים הביאים לשמחה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבורגרים על גריל?
בהחלט! גריל מוסיף טעם מעושן מסוים וזה יכול לקחת את הבורגר שלכם לרמות אחרות לחלוטין.
איך ניתן לדעת אם ההמבורגר מוכן?
באמצעות מדחום בשר – הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 70 מעלות צלזיוס למידת מוכנות ביניים.
מה ניתן לעשות עם שאריות בשר?
אפשר להכין ממנה קציצות! השאריות מעולות לפיצה או לאורז.
האם אפשר להקפיא את ההמבורגרים המוכנים?
כן! תחתום עליהם בניילון נצמד וניתן להקפיא עד חודש.
מהי הדרך המושלמת לחמם המבורגר?
לפני החימום, תכניסו אותו לתנור על טמפ’ 180 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות.
האם חייבים להשתמש בגבינת צ’דר?
לא! גבינה ממיסה אחרת כמו מוצרלה או פריזאי תשיג תוצאה מוסרית ואגדית.
אפשר להכין המבורגר צמחוני?
בוודאי! ניתן להשתמש בהמבורגר מבוסס קטניות או פטריות.
מהי הלחמנייה האידיאלית לצ’יזבורגר?
לחמנייה רכה, כמו דגנים או שיפון, מאפשרת בשורות מהנות ומתקרבות.
מה חשוב להוסיף לסלט לצידו?
סלט ירוק עם רוטב לימון זית מוסיף את המרענן יוצא הדופן, שמקנה ביס גזרי ומחמם.
אילו פירות אפשר לשים כקישוט?
לימון או אבוקדו מגניבים – המבורגר שמטריף את החושים!
אחרי שקראתם את המתכון המושלם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! הצ’יזבורגר המדהים הזה מגיע לכולם!