עוגת סולת תפוזים מושלמת
אין כמו עוגה ריחנית של תפוזים שתמלא את הבית באווירה חגיגית ומשמחת. המנה השמיימית הזו, בעלת מרקם נימוח, מצליחה להפתיע כל פעם מחדש. מדובר בעוגה שמחממת את הלב, והיא אלטרנטיבה מצוינת לעוגות השוקולד הקלאסיות. אז בואו נתחיל במסע שלנו לעבר עוגת הסולת המדהימה הזו, שניה אחת תגרום לכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד ביס.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המשגעת הזו, אנחנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים שמרכיבים יחד מנה אגדי:
- 1 כוס סולת (כ-150 גרם)
- 1 כוס סוכר (כ-200 גרם)
- 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (כ-500 מ”ל)
- 1/2 כוס שמן צמחי (כ-120 מ”ל)
- 3 ביצים בגודל בינוני
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1 שקית פודינג בטעם וניל (אם רוצים טוויסט מיוחד)
- גרידה מתפוז אחד
- מעט מלח
שלבי ההכנה
כדי להכין את העוגה המושלמת הזו, חשוב להקפיד על כל אחד מהשלבים. כך נוודא שהתוצאה תהיה אוורירית ועסיסית:
- חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בחבורה גדולה, נשלב את הסולת והסוכר.
- נוסיף את שמן הצמחי ונערבב היטב.
- נשבור את הביצים פנימה אחד אחרי השני ונמשיך לערבב.
- נוסיף את מיץ התפוזים ונערבב שוב עד שהכל מתאחד.
- נוסף את אבקת הסודה לשתייה, הפודינג, גרידת התפוז ומעט מלח ונערבב עד שהחומרים מתאחדים.
- נשפוך את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 24 ס”מ.
- נאפה במשך 45 דקות או עד שקיסם שיגרם תהיה יבש כאשר ננעץ בעוגה.
- נוציא מהתנור וניתן לעוגה להתקרר לפני שנפנה אותה מהתבנית.
- לאחר שהעוגה התקררה, אפשר לרכב עם אבקת סוכר מעל או להכין ציפוי מתקתק בעזרת מיץ תפוזים.
בינינו, אין דבר משמח יותר מלראות את העוגה הזו תופסת מקום מרכזי על השולחן שלכם. מדובר באחת העוגות שמחזיקות מעמד גם לאחר כמה ימים בקופסה אטומה, וכשהיא מחכה למבקרים – היא פשוט מתמזגת בכל ביס.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את העוגה המעלפת הזו? אין בעיה! הנה כמה רעיונות ומחשבות על תוספות:
- תוספת אגוזי לוז קצוצים יכולה להוסיף קראנץ’ שמעולה לעוגה.
- אם אתם אוהבים שוקולד, אפשר להוסיף טיפות שוקולד מריר לתערובת.
- אפשר להכין ציפוי פשוט עם קצפת מתוקה ולזרוק מעל כמה תפוזים מסוכרים.
- לגרסה ללא גלוטן: ניתן לשלב סולת אפויה עם קמח שקדים.
- אפשר להפוך אותה בנוסף לעוגת גבינה ע”י הוספת קוטג’ או גבינת מסקרפונה לתערובת.
בכל המשדרגים הללו, זיכרו לשמור על עקביות במרקמים ולהתאים את כמות הנוזלים במידה וכך תצטרכו. העוגה הזו ביסודה מכילה מרכיבים דינמיים, כך שניתן לשחק עם טעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש במיצים אחרים במקום תפוזים? בהחלט! מיץ לימון או מנדרינה יכולות להעניק טעמים שונים ומעניינים.
כמה זמן העוגה מחזיקה? בעוגה זו יש להשתמש תוך 4-5 ימים, כששמים אותה בקופסה אטומה. היא יכולה להחזיק אפילו שבועות בקירור.
האם אפשר להכין אותה עם סולת מלאה? כן, זה ישנה מעט את המרקם, אבל בהחלט שווה לנסות.
מה אם אני רוצה להכין אותה ללא ביצים? אפשר להחליף את הביצים בכף של זרעי צ’יה עם שלוש כפות מים, או באשראי.
מה לעשות אם העוגה לא תופסת גובה? ודאו שהסודה לשתייה שלכם טרייה ושאתם מקפידים על זמן האפייה.
האם ניתן לחמם את העוגה לפני ההגשה? כמובן! חימום קל בחלל או בתנור יכול להחזיר לה את הרכות שלה.
האם אפשר להפוך אותה לקינוח כוסות? בוודאי, פשוט לשפוך את התערובת לכוסות אישיות ולאפות.
מה אם אני רוצה לשמור על מתכון דל קלוריות? להפחית את כמות הסוכר במתכון ויש לערבב את עצמו עם ממתיקים טבעיים.
האם העוגה מתאימה לערבי חג? כן! היא מצוינת בנוסף למאכלים אחרים ומשדרגת כיבוד על השולחן.
איך אני יכול לשדרג את הטעם? טעמים של קינמון או וניל נוספים יכולים להוסיף לחווית הטעמים.
ואכן, זו לא סתם עוגה – זו עוגה של חגיגה והמון אהבה. אני מזמין אתכם לנסות את המתכון ולהפיץ אותו לכל מי שאתם מכירים. שתפו, דאגו לשתף ברשתות החברתיות, והחזיקו על שולחן השבת שלכם את מתכון עוגת הסולת המכבירה!