לחם קל 40 קלוריות לפרוסה ותוצאות ממכרות!

לחם קל 40 קלוריות לפרוסה

דמיינו את זה: לחם ריחני, מעולה, ואפילו קליל שיש לו רק 40 קלוריות לפרוסה! חייכם עכשיו משתנים כי הגעתם למתכון המדהים הזה שמציע לנו לחם שלא תוכל לקבוע את הגבולות שלו. אתם תעשו בו ניסויים שונים, תוסיפו אליו מרכיבים אהובים, והוא יהיה כלי נהדר לכל ארוחה. לחם קל זה לא סתם לחם – הוא המאסטר של המוצרים הבריאים, שיכול להתאים לכל אחת ואחד, אבל בעיקר לאלו שמחפשים לשמור על משקלם תוך כדי הנאה מקסימלית. אם עד היום התלבטתם לגבי לחם, הגיע הזמן לגלות את המתכון המשגע הזה! כך תכינו לחם קל עם מרכיבים פשוטים וזמינים, שידגיש את המנות מגוונות ויוסיף שכבת טעם משגע!

זמן הכנת המתכון והמלצות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: מכין כ-10 פרוסות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הלחם האגדי הזה, כל מה שאתם צריכים זה רשימה קלה של מרכיבים. הכנה פשוטה עם תוצאות מאוד גבוהות שמבטיחה לחם אוורירי, נימוח, וריחני שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות ממנו!

  • 250 גרם קמח חצי מלא
  • 150 גרם קמח שיפון
  • 1 כוס מים חמימים (כ-30 מעלות צלזיוס)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף דחוסה של סוכר חום

ועכשיו, למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית, וגם במים קרים. לחם זה נהדר גם כשאין בו גלוטן: השתמשו בקמח מקטניות כמו קמח חומוס או קמח שקדים!

שלבי ההכנה

ואחרי שסקרנו את המרכיבים, הגיע הזמן לעבור לסודות ההכנה. שימו לב! הכנה של לחם היא כמו בקלפים – הכי טוב בהדרגה. הבנתם את הרעיון.

  1. ערבבו את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
  2. הוסיפו את המים החמימים והחלו ללוש את הבצק עד שהכל מתאחד.
  3. שפכו את השמן לתוך הבצק ולושו שוב עד שהשמן נספג ושהבצק רך.
  4. כשהבצק מתגלגל ונראה חלק, שתפו אותו באיזו קערה שמנונית, כיסוי אותו עם ניילון נצמד ותנו לו לתפוס חצי שעה.
  5. לאחר מכן, לחץ על הבצק כדי להוציא את האוויר, ואז צורה אותו לאצבעות או לכיכר עגולה.
  6. הניחו את היצירה שלכם בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט והניחו לה לתפוס שוב במשך 30 דקות.
  7. חממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  8. אפו את הלחם במשך 25-30 דקות, עד שהלחם הזהב נעים להיות ורך לנגיעה.
  9. לאחר האפייה, תנו ללחם להתקרר על רשת לפני שחתכתם אותו.

אז ככה, פשוט כמו לחם! כמו שתראו, יש כמה שלבים, אבל כל אחד מהם יגרום לכם להרגיש כמו שף מקצועי במטבח שלכם.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כעת, כשיש לכם את הבסיס המושלם של לחם קל, מה הייתם רוצים להוסיף? האפשרויות הן אינסופיות! כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים להפוך את הלחם שלכם למושלם:

  • הוסיפו עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין או בזיליקום לתוך הבצק.
  • לחלופין, נסו לשדרגו עם גבינות קשות, כמו פרמזן או פטה.
  • תוספות כמו צימוקים או אגוזי לוז יכולים להוסיף לא רק טעם אלא גם פריכות מדהימה.
  • לגרסה מתוקה, הוסיפו מעט סוכר ותבלינים כמו קינמון!

וכמובן, תנסו לשלב את הלחם שלכם עם ממרחים אהובים – חומוס, אבוקדו או אפילו ריבת תותים! כל בחירה היא מתכון להצלחה.

שאלות ותשובות

מה יש ב-40 קלוריות לפרוסה?
כל פרוסה של הלחם מכילה קמח, מים ושמן, מה שהופך אותה לטעימה ומזינה ועדיין דלת קלוריות.

אפשר לשמור את הלחם במקפיא?
בהחלט! שמירה על הלחם במקפיא תעזור לשמור על הטריות שלו. פשוט עטפו אותו בניילון נצמד.

איך בעצם אני יכול להפוך את הלחם ללא גלוטן?
החליפו את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים, אז הלחם שלכם יהיה גם בריא וגם טבעוני.

איזה רטבים או ממרחים הכי מתאימים ללחם הזה?
ממרחי חומוס, אבוקדו או אפילו ממרח שוקולד! הכל משגע עם הלחם הזה.

אם אני רוצה סווידג’ מקוון, מה האפשרויות?
תוספות כמו גבינת בולגרית, ירקות קלויים או סלט פירות יכולות לשדרג את הלחם שלכם.

יכול להיות שהלחם לא יהפוך לאווירתי? מה לעשות אם זה קורה?
אולי השמרים לא עבדו כמו שצריך. התנסו עם שמרים טריים וקפיצים.

באיזה טמפרטורה אני צריך לאפות בכלל?
200 מעלות צלזיוס היא הטמפרטורה המושלמת, הייחודית ללחם שלנו – לא חם מדיי, לא קר מדיי.

אפשר לאכול את הלחם גם בריא?
בוודאי! הלחם הזה בריא, דל פחמימות ועשוי מרכיבים מזינים.

אני לא אוהב קמח חצי מלא, מה לעשות?
בחרו קמח שיפון מלא או קמח חומוס, התוצאה תהיה לא פחות מהחיים!

באיזו כמות אני יכול לאפות לחם זה? מה הכמות שאני צריך?
כמו שציינו, מתכון זה מספק כ-10 פרוסות – מספיק לכל ארוחה או סתם לנשנוש ידידותי!

אז אחרי כל זה, אם ברצונכם ליהנות מהלחם קל הזה, יש לכם רק דבר אחד לעשות – לנסות להכין אותו בעצמכם! שתפו את המתכון הזה עם חברים, גייסו אותם למטבח, ויחד תהפכו לקרניבורים של הלחם הקל תוצרת בית. אכילה מהנה!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן