מרק עדשים ירוקות עם ירקות – מתכון מנצח בקלות

מרק עדשים ירוקות עם ירקות – חום בלב וחמימות בנשמה

תארו לעצמכם ערב קר וגשום, כשאתם מתיישבים לכם מול קערת מרק עדשים ירוקות, עם ריח מדהים שעוטף אתכם. המוזיקה ברקע, הארוחה בפנים, ודאגות היום יום מתרחפות. מירק שמספק חום, ניחוח ועונג ממש מהתנור – זהו המפלט המושלם לכל חובב אוכל. היום אנחנו מתכוונים ליצור יחד את מרק העדשים הירוקות עם הירקות, מתכון ממכר שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6 מנות

מרק עדשים ירוקות הוא מתכון קליל ואגדי, שמשלב בין בריאות לחלוטין לבין טעמים נלווים משגעים. עדשים ירוקות הן מקור מצוין לחלבון, והוא משדר גם קלילות וגם מזון נעים. ללא ספק, מדובר במתכון לבית שמשלב את כל מה שטעים וכולל את כל מה שמרגיע!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות ומסוננות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזר, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 2 קישואים, קצוצים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום (מזכיר לי את סבתא שלי שהייתה אוהבת)
  • 1.5 ליטר מים או ציר ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

חשוב להזכיר שאפשר לגוון את המתכון עם ירקות נוספים כמו גזר עודף על מנת שזה יהיה יותר בריא או כדי להתאים את זה לטעמים האישיים שלכם.

שלבי ההכנה

השלבים להכנת המרק פשוטים מאוד, ומעניקים תחושה של יצירתיות במטבח.

  1. חימום שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. הוספת הבצל הקצוץ וטיגון עד הזהבה.
  3. הוספת השום הקצוץ וערבוב למשך דקה.
  4. הוספת הגזר, תפוח האדמה והקישואים וטיגון עוד כמה דקות.
  5. הוספת העדשים הירוקות והערבוב היטב.
  6. תיבול בכמון וכורכום וערבוב.
  7. הוספת המים או ציר הירקות והבאת לרתיחה.
  8. הפחתת החום, כיסוי הסיר ובישול במשך 30 דקות עד שהעדשים רכות.
  9. בסיום הבישול, מצננים מעט ומערבבים בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק (למי שאוהב).
  10. הגשה עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

כפי שאתם רואים, מדובר במרק ממכר בעבודת יד, היכן שכמעט כל שלב מפגיש אתכם עם הריחות המהפנטים שגורמים לכם לרצות לאכול את כל הסיר. במילים אחרות: רק אל תדאגו, תכללו גם חברים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר לשדרג את המרק הזה עם תוספות כמו:

  • קוביות דלעת לתוספת מתיקות.
  • פרוסות פפריקה קלויה לתוספת צבע ואופי.
  • נפנוף של שמנת חמוצה על המנה להגשה.
  • קצת חמאת שקדים לאלו שאוהבים תוספות בריאות.

כך תקבלו גרסה משגעת, מאוזנת ומלאת ערך תזונתי. זריקת השראה לכל חובבי מתכוני הבריאות.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המרק עם עדשים אדומות?
בהחלט, עדשים אדומות מבשלות מהר יותר, כך שהזמן בישול יתקצר. פשוט עוקבים אחרי שאר המרכיבים.

מה אם אין לי כמון או כורכום?
לגמרי אפשר לוותר או להשתמש בתערובות תיבול אחרות כמו תיבול קארי או פפריקה מתוקה.

האם אפשר להשאיר את המרק ללא טחינה?
נכון, אם מדובר בטעמים טהורים שכוללים את המרק ועזרים בריאותיים בלבד.

כמה זמן המרק מחזיק במקרר?
מרק העדשים שלכם בטח יישאר טעים ומדהים עד חמישה ימים אם מונח בקופסה אטומה.

אפשר לקפוא את המרק?
מומלץ בהחלט! המרק יכול להחזיק במקפיא עד שלושה חודשים.

איך להפוך את המרק ליותר חריף?
מוסיפים מעט צ’ילי קצוץ, פפריקה חריפה או אפילו כמה טיפות של סריח.

האם מוסיפים עוד מים אם המרק סמיך מדי?
כן, תוספת מים בהחלט עשויה ליהנות! חשוב להתאים לפי העדפות האישיות.

מה אני יכול להשתמש במקום שמן זית?
שמן קוקוס או חמאה יכולים לתת ניחוח וגיוון נוסף.

למה כדאי לי לאכול מרק עדשים?
עדשים מספקות חלבון איכותי, ברזל וויטמינים, לכן הן משתלבות כחלק מרכזי בתזונה בריאה.

האם אפשר להוסיף אטריות למרק?
בהחלט! אטריות זעירות יהפכו את המרק לעוד יותר משגע, וישדרגו את החוויה!

אם הגעתם עד כאן, אני מקווה שהצלחנו ליצור את התשוקה למרק המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי מה שיפה במרק זה שחובבי אוכל לא רוצים לקחת יותר מדי לבד, אלא לשתף! אז קדימה, הכינו את המרק ותנו לכל העולמות השוהים צעידה נעימה בטעם המושלם!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן