מתכון לפרגית עם עצם בתנור שלא תפספסו

מתכון לפרגית עם עצם בתנור

שוב פעם שאלתם את עצמכם מה להכין לארוחת ערב? מחפשים מתכון שיביא לכם את השמחה שהאוכל יכול להביא? ובכן, אתם במקום הנכון! אנחנו מציעים לכם ללמוד איך להכין פרגית עם עצם בתנור. המנה הזו היא אחד הדברים המדהימים שיש. הרכות של הבשר, התיבול המושלם והעבודה המינימלית שדרושה כדי להגיע לתוצאה מדהימה – פשוט לא ניתן לעמוד בפניה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כשיש לנו את ההכנה המושלמת, הגיע הזמן לעבור לרשימות. אלה הרכיבים שאתם צריכים כדי ליצור את השוקולדולה הזו. כן, אנחנו בהחלט מדברים על אגדי

  • 1 ק״ג פרגיות עם עצם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום (להענקת צבע עשיר)
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית רוזמרין יבש
  • 1 כף דבש (לרכך את הבשר ולתת לו טעמים מתוקים)
  • 1/2 לימון (מיץ בלבד)

שלבי ההכנה

ועכשיו מגיע החלק הכיפי! נתחיל לדמיין איך המנה המדהימה הזו תצא על השולחן שלנו. הנה השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את השום הקצוץ, שמן הזית, רוטב הסויה, מלח, פפריקה, כורכום, פלפל שחור, רוזמרין, דבש ומיץ הלימון.
  3. יוצרים מר marinade שמכסה טוב את הפתיתים של הפרגית מכל הכיוונים.
  4. מניחים את הפרגיות בתבנית עם מעט שמן זית לתחילת תהליך האפייה.
  5. יוצרים חורים קטנים בבשר עם מזלג כדי שהרוטב ייספג מבעד להם. לא לפחד, הוא לא יכאב!
  6. יוצקים את המרינדה על הפרגיות.
  7. מכניסים לתנור במשך 45 דקות, עד שהן מתמזגות ומקבלות צבע של זהב!
  8. כשהן מוכנות, יוצאים עם ריח מטורף שממלא את הבית, מגישים עם תוספת של סלט ירקות רענן או אורז מתובל.

שדרוגים ותוספות אפשריים

זה הזמן לדבר על השדרוגים. אפשר לשדרג את המנה באופן שאפילו סבתא שלכם לא תדע איך להכין! אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלויים בתיבול דומה למרינדה. חתיכות קטנות של גזר גם יביאו עוד צבע וויטמינים, ואפשר אפילו להכין פירה לצד המנה- עוד מומלץ מאוד!

במקרה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בפרגיות סויה במקום הפרגיות, ושכל התהליך ייעשה באותו אופן. תוצאה לא פחות משגעת!

שאלות ותשובות

  • האם אפשר להכין את הפרגית יום מראש? בהחלט! אפשר למרנן את הפרגיות ליום מראש ולהשאיר במקרר. זה אפילו שדרוג נוסף, הטעמים יעמיקו.
  • האם צריך לשים את הכיסוי בתנור? לא! הפרגיות יוכלו לצלות על התבנית באוויר הפתוח. זה גם מעשיר את הצלייה.
  • איזה רוטב סויה מומלץ? הייתי ממליץ על רוטב סויה איכותי, ככה התוצאה תצא עם אפקט המושלם שאתם מחפשים!
  • האם יש אפשרות להכין את המנה בלי עצם? כמובן! אפשר לקנות נתחי פרגית ללא עצם. אפילו ייצא נימוח יותר.
  • מה עושים כדי שהבשר ייצא רך? ממליץ על חור של מזלג הרבה לאורך הכנת המנה, זה עוזר לו להחדיר אליו טעמים עמוקים.
  • אפשר לשים גם ירקות בתבנית? בהחלט! סלק, קישואים או גזר יכולים להתבשל ביחד עם הבשר!
  • איזה תוספות יתאימו לעניין? סלט פסטה או קוסקוס יוכלו להשלים בצורה מושלמת.
  • אפשר להשתמש בגריל בעבודה? הכי בטוח! לגריל יש את היכולת לשדרג לנו את הטעמים בצורה שאי אפשר לדמיין.
  • האם אפשר לעשות את המנה על האש? יכול להיות שהעור יישאר רך אם תבשלו את הפרגיות על גריל…
  • מהם הסוד לתיבול נכון? התיבול צריך להיות בטעימה. לא לפחד לטעום מהמרינדה לפני שימוש!

אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים, תנו להם לגלות את המושלמות באפייה ואיך ניתן להפוך כל ארוחה לחוויה! מנה מדהימה, רכה, ומעלפת מתחילה כאן! שיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן