רבים סבורים שסדנת יין וקורס יין הם שני דברים זהים, סברה זו שגויה. סדנת יין היא מפגש נקודתי ייעודי הנמשך לרוב מספר שעות לאורך יום אחד וזאת לעומת קורס יין שכולל כמות מסויימת של מפגשים לאורך פרק זמן מסוים. קורס יין מתאים לאנשים שמעוניינים בהעשרת הידע, רכישת כלים, הכרת שיטות לייצור יין ובניית קריירה בתחום וזאת בהשוואה אל סדנת יין אליה מגיעים בעיקר למטרת העשרה וחוויה.
סדנאות היין – מידע כללי
סדנאות יין מיועדות בעיקר לקהל הרחב ובדרך כלל ידע וניסיון קודם בתחום אינם מהווים תנאי קבלה מחייבים להרשמה לסדנאות היין. כל סדנא המוצעת לקהל הינה בנושא שונה ורוב הסדנאות אשר מוגדרות ברמת מתחילים אורכות 3-4 שעות. רוב הסדנאות יעסקו ב”הצצה” אל עולם היין ויכללו תכנים מעניינים כמו למשל מבוא היסטורי וגיאוגרפי של עולם היין, מידע אודות ההכנה המרתקת של היין, הסבר מדוע וכיצד הכימיה משרתת את התחום ומשתלבת בהכנתו, המלצות באשר לדברים אליהם יש לשים לב בעת קניית יין ומה ניתן לעשות עם בקבוק שנפתח. כמו כן, בסדנאות רבות יסבירו לקהל המשתתפים איך יודעים מהו אותו יין שמתאים לארוחת הערב אותה המשתתפים עורכים. יש מקומות שמציעים סדנאות ייעודיות, כלומר סדנאות בנושאים שונים בתחום היינות, כמו למשל סדנאות התאמת גבינות ויין וישנן סדנאות המיועדות להעשרה כללית בתחום.
סוגים שונים של סדנאות
סדנת יין – סדנה בת מספר שעות הכוללת תכנים כמו למשל מבואות לעולם היין, הכנתו וטיפים לאירוח המושלם. בנוסף, יש סדנאות לקהל הרחב הכוללות הסבר אודות שוויים של יינות שונים, סוגי הענבים והשפעתם על היין, מנהגי שולחן בכל הקשור אל עולם היינות (מנהג השקת הכוסות), התאמות של יינות לסוגים שונים של ארוחות ומנות ועוד.
סדנת טעימות יין תיאורטית / יישומית – אחת מסדנאות היין שזוכה להתעניינות רבה היא סדנת הטעימות העיונית בה המרצה מסביר מהי הדרך הנכונה ביותר לטעום יין, כיצד ניתן לזהות את מאפייני היין, יין וסוגים שונים של ריחות, טעמי היין, כיצד מזהים יין מיושן לעומת יין צעיר ועוד. אפשרות נוספת היא סדנת טעימות באחד מהיקבים.
סדנת יין וגבינות – סדנה אותה מנחה יינן מקצועי שמומחה בשילוב הנפלא של גבינות ויין לאירועים שונים. סדנה זו מתאימה למגזר הפרטי ולסקטור העסקי (כסדנה שימושית ומעשירה לעובדי חברה). סדנה זו תאפשר למשתתפיה לרכוש כלים לארגון ערב מושלם של גבינות ויין. סדנה זו תכלול בדרך כלל את התכנים הבאים: הכל אודות סוגים שונים של גבינות (גבינות מחלב באפלו, עיזים, כבשים, פרה ועוד), המראה של הגבינות והשפעתו על ההגשה ועיצוב האירוע (גבינות בצורות מאורכות, משולשים, עיגולים, מלבנים ועוד), דרגות הקושי השונות של הגבינות (קשות, חצי קשות, בשלות, רכות), השילוב המנצח של הגבינות במגש (דרגות חוזק שונות), צבעי הגבינות, הכנת מגשי גבינות בינלאומיות והכנת מגש גבינות מקומיות).
הכל אודות הגשת גבינות, דבר שכולל את תהליך ההכנה המקדימה הכוללת את קירור הגבינות השונות, הכנה מקדימה והגשה על קרש, חיתוך הגבינות או הגשתן בגושים, הכנת סכיני חיתוך לגבינות. תוספות למגשי הגבינה הכוללות סוגים שונים של לחמים, קרקרים או פירות ובחירת היינות המתאימים לסוגים השונים של הגבינות, כלומר התאמת אופי הגבינות לסוג היין או ההיפך.
לסיכום, נכון להיום כל אחד יכול ליהנות מסדנת יין חווייתית שתעשיר את ידיעותיו. יש אפשרות להירשם אל סדנאות יין למתחילים או סדנאות יין ייעודיות לחובבי היין וכן להחליט האם מעוניינים בסדנה עיונית או בסדנה יישומית. הסדנאות מתאימות ליחידים, זוגות וקבוצות וכן מוצעות בהתאמה אישית לסקטור העסקי ולמגזר הפרטי. מעוניינים לדעת עוד? השאירו את הפרטים ונחזור אליכם.
אולי יעניין אתכם גם: