סלט בורגול הטעים שישאיר אתכם רעבים לעוד!

מתכון לסלט בורגול מעולה – בריא, מרענן וממכר!

אם יש משהו שמשמח אותנו בקיץ, זה להתענג על סלטים מרעננים שמבשרים את בואם של הימים החמים. ובכן, המתכון שלנו היום הוא בדיוק מה שאתם צריכים – סלט בורגול משגע, שיקטוף לכם כל ביס ומשהו! בורגול הוא דגן נהדר, שמהווה בסיס מושלם למנה קלילה, משביעה ובריאה. אבל כמו בכל סיפור טוב, גם כאן נלקח את החוויה הזו צעד נוסף קדימה ונסדר כאן מתכון שיגרום לכם לללקק את האצבעות! עם נגיעות של ירקות צבעוניים, עשבי תיבול טריים וטעמים עזים – הידיים שלכם ירגישו בדיוק כמו של סבתא כשהיא מכינה את המנה האהובה עליה. מוכנים להתחיל?

שעת הכנה ומשקל: רמת קושי ולקהל יעד

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים להכנת סלט הבורגול

כמו בכל מתכון טוב, גם כאן אנחנו נצטרך מעט רכיבים אך עם טעם מעלף. חשוב לזכור שהמרכיבים הללו יכולים להשתנות בהתאם להעדפותיכם האישיות או לצרכים תזונתיים. אבל בואו נדבר על מה שצריך בתחילה:

  • 250 גרם בורגול גס
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס (מבושלים או מקופסה)
  • 1 עגבנייה גדולה, קצוצה לקוביות
  • 1 מלפפון, קצוץ לקוביות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 4-5 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כמובן, שאפשר לגוון את הרכיבים לפי טעם אישי – אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו לתחושת קרמי, או אפילו אגוזים לשדרוג טעמי. האופציות הן אינסופיות!

שלבי הכנה לסלט בורגול

כשהכול כבר מוכן, אפשר לנצל את הזמן היקר שלנו ולבצע את השלבים הבאים להכנת הסלט:

  1. מבשלים את הבורגול בקומקום או סיר עם מים רותחים במשך כ-10-15 דקות עד שהוא מתרכך. מסננים את הנוזלים ומשאירים בצד להתקרר.
  2. בינתיים, מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים עד שהן רכות, אך לא מתפוררות – כ-10-15 דקות.
  3. מנערים את הבורגול המתבשל ומעבירים לקערה גדולה.
  4. מוסיפים את הבטטה המוכנה והגרגרי חומוס לקערה עם הבורגול.
  5. בעזרת מזלג, מערבבים את כל הרכיבים יחד.
  6. מוסיפים את הירקות הקצוצים: עגבנייה, מלפפון, פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק למיקס.
  7. במקביל, בוחרים בקערה קטנה לערבב את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  8. יוצקים את תערובת הטחינה על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהכל מצופה.
  9. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות כדי שהטעמים יתמזגו יחד וימשיכו להפתיע את החיך שלכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עקבו אחרי ההנחיות הפשוטות שלנו למעלה, וכבר יש לכם סלט בורגול אגדי. אבל מה אם נרצה לשדרגו עוד יותר? חשבו על הוספות מגה-טעימות:

  • אפשר להוסיף קוביות גבינת פטה פיקנטית
  • אולי תרצו לזרוק קצת טחינה גולמית על הסלט בשלב הסופי?
  • אם אתם חובבי חריף, חתכו פלפל חריף לשדרוג טעמים
  • מה עם אגוזי לוז קלויים? הם יוסיפו פריכות נהדרת.

שאלות ותשובות

איך מכינים בורגול?
בערך כמו אורז, מבשלים במים רותחים. תוך 10-15 דקות הוא מוכן!

יש לכם טיפים לבורגול יותר טעים?
תוסיפו לתוך המים גם תיבול, כמו מלח או אינטנסיביות טעמים.

האם אפשר להחליף את הבורגול?
כמובן! ניתן להשתמש בקינואה או אורז, זה יעבוד נהדר.

כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
הסלט יכול להחזיק עד יומיים, אך הכי טוב לאכול אותו טרי.

מה ניתן לעשות עם שאריות?
גוונו: תוכלו להכין רולדות עם טורטיות או להוסיף כמילוי למנה עיקרית.

איך לדעת שהבטטה מוכנה?
כשקל להקיש עליה בעזרת מזלג, היא מוכנה!

מה אם אני רוצה אותו יותר חריף?
שימו פלפל חריף או רוטב חריף בתיבול הסלט.

האם המנה מתאימה לצמחונים?
בהחלט, וכל המרכיבים כאן 100% צמחיים!

איך אפשר להפוך את הסלט ליותר מזין?
שקלו להוסיף אגוזים, שמן זית נוסף או יוגורט טבעי!

האם זה מתכון שמתאים לאירוח?
בוודאי! סלט כזה בהחלט מרשים את האורחים!

ואתם יודעים מה? אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ורבים ברשתות החברתיות. אנו בטוחים שהמוקסם יגיע לכולם, ויוסיף טאצ’ צבעונית לשולחן שלכם!

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן