מתכון לעוגת קרמבו כשרה לפסח
לאחר שלושה חודשים של חיפוש, ניסויים וטעמים שונים, מצאנו את הנוסחה המושלמת להכנת עוגת קרמבו כשרה לפסח. מדובר בעוגה מדהימה, שכאשר תיכנסו אל הבית עם הריח המעלף שלה, אתם תגרמו לכולם לערוג ליותר! היא פשוט אגידית, ממכרת ומושלמת לאירועים משפחתיים או סתם לפינוק. אל תתפתו להאמין שאין אפשרות להכין עוגת קרמבו כשרה לפסח, זה יכול להיות הכי טעים שיש, ואתם עומדים להחזיק כאן את המתכון שיעשה את כל ההבדל.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 12-14 מנות
הרכיבים הדרושים
לכן, לפני שנצא לדרך, הנה סקירה של המרכיבים הנדרשים להכנת העוגה. כשיש לכם את כל הרכיבים הממכרים האלה, תתפלאו עד כמה זה פשוט ומהיר להכין את העוגה!
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 100 גרם חמאה לא מומסת
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח תפו”ח (או קמח עצמי לתועלת מקסימלית)
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל תוסיפו עוד טעם!)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים רותחים
ואם כבר מדברים על גיוון, ניתן לשדרג את עוגת הקרמבו הזו עם כמה תחליפים מובילים. עבור גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחלב קוקוס במקום חמאה ובממרח שוקולד ללא חלב.
שלבי ההכנה
עכשיו לגשת להכנה המספקת! ההכנה היא חלק מהכיף, ולכן נתחיל.
- מחממים תנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- במחבת קטנה, ממיסים את השוקולד עם החמאה יחד. ערבבים עד שהתערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהן מתפשטות ומוקצפות.
- מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת והחמאה לתוך הביצים ומערבבים היטב.
- נוסיפים את קמח התפו”ח, הקקאו, קינמון, סודה לשתייה, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- לאחר מכן, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים שוב. התערובת תהיה יחסית נוזלית, זה בסדר!
- מעבירים לתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפ’ החדר ולאחר מכן לכמה שעות במקרר.
- לציפוי, ניתן למרוח שכבת קצפת על העוגה. אפשר להוסיף לתוכה שברי מרשמלו, יהיו ג’לים מופלאים!
- במידה ואוהבים – ניתן לשים כחליף למלית השוקולד שוקולד חלב טעים!
שדרוגים ותוספות
עכשיו שמסיימים את המתכון, בואו נזכיר כמה שדרוגים אפשריים שיהפכו את העוגה למשגעת עוד יותר!
- הוספת שברי אגוזים לקצפת על העוגה – זה מומלץ מאוד!
- תוספת של פירות יער לקצפת, אשר יעניקו מרענן ויחדדו את הטעמים.
- ליצור שכבה נוספת של קקאו בין הבצק לקצפת, למי שאוהב טעמים עמוקים יותר.
- אולי גם תוספת מרנג מפורק מעל – זה בלתי נשכח!
שאלות ותשובות
מה עושים אם העוגה לא מתייצבת? נעזוב את זה לרגע, ונתמקד באפייה מדויקת. אם העוגה לא התייצבה, ייתכן שלא ניערתי כראוי את הבצק לפני האפייה. חשוב לא לערבב יותר מדי.
איך ניתן לאחסן את העוגה? ניתן לאחסן אותה במקרר בכלי סגור עד שלושה ימים. היא מספקת חווית טעם טעימה ושמרית!
מה ניתן להחליף בקמח? קמח תפו”ח הוא מצוין, וכמובן ששימוש בקמח שקדים יכול להוסיף טעם ולהתאים לגרסה דלת פחמימות.
האם אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן? בהחלט! פשוט העבירו לקמח תפו”ח שהוא ללא גלוטן, והכנתם את הגרסה המתאימה חד משמעית!
מה לעשות אם אין אפשרות למצוא קקאו טוב? ניתן להשתמש בפתרון קל – שוקולדים חלביים, שלא יפגמו בטעם העוגה.
האם ניתן להקפיא את העוגה? כן! אם יש לכם אורחים בפתח, ניתן להקפיא את העוגה. וודאו שעטפתם אותה היטב בניילון נצמד.
האם אפשר להכניס את העוגה לתנור למעלה מ-25 דקות? לעולם אל תשאירו את העוגה יותר מדי בזמן אפייה! לשמור על רוויה היא המפתח למרקם הגבוה!
האם יש המלצה לתוספות נוספות לדקורציה? כמובן! שוקולדים שברי פקאן או עוגיות שקד הם תוספות פשוט מדהימות.
כיצד מצליחים להכין עוגה מפוארת? תקפידו על בטיחות – תכינו בדיוק לפי המתכון, אל תפרצו כללים ותראו את התוצאות המושלמות.
איך אוליי ניתן לקשט את העוגה? לאחר טפטוף שלא שיערתי! רוחו קצפת על העוגה ושימו כשרוצים.
מיזם הקולינרי הזה נוצר מתוך אהבה לבישול ולהנאה מהחיים, ואני ממש בטוח שהעוגה הזו תרשים את כל מי שיטעם. הילדים, ההורים, הסבתות – כולם ישמחו! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות, וכמובן ללקק את האצבעות.