סדנת בירה

כשמחפשים קורס מקורי וחדשני, להעשיר את הידע האישי שלכם, או כמתנת יום הולדת לאנשים יקרים, קורס בירה הוא רעיון חדשני ומצוין.

אוהבי המשקה המסוגלים ללגום ממנו כוס ועוד כוס, אלו המכירים את כל סוגי הבירה הן בארץ והן בעולם, ונהנים בכל פעם ללגום בירה שהיא חדשה לחיכם, ליהנות ממנה וכמובן להשוות את טעמה לסוגי הבירה האהובים עליהם.

קורסי הבירה למתחילים ולמתקדמים מתאימים רק לאנשים מעל גיל 18, הוא הגיל שבו מותר לשתות משקאות אלכוהוליים. הקורסים הם יציאה נהדרת מהשגרה, לעולם המסתתר מאחורי אומנות בישול הבירות, להבנת המהלכים היוצרים בירה כזו או אחרת. הלמידה מרתקת, ומתאימה לחברים, לזוגות ולחברים מהעבודה שמחפשים לצאת מהשגרה בשעות הערב או ביום גיבוש של העובדים.

מכיוון שזהו קורס ייחודי, זה רעיון נפלא למתנה לאלו שיש להם הכול, אך ישמחו מאד לסוג חדש של חוויות מעצימות, שיזכרו המון זמן, בהנאה רבה.

בחלק הראשון מקבלים מידע על ההיסטוריה של הבירות השונות בעולם, מאיפה הכול התחיל ומה ההבדלים בין שיטות הבישול השונות היוצרות טעמים מגוונים של בירות בכל העולם.

בהמשכו של הקורס לומדים באופן מקיף ויסודי, על תהליך הייצור, על בסיס שיטת בישול הבירה, ממה היא עשויה, מהי שיטת הבישול, ועל מה יש להקפיד במיוחד. התפקיד האקוטי של השמרים ועד כמה חשוב לבצע תחשיבים מדויקים ומדידות קפדניות של כמויות המרכיבים השונים. חישוב נכון של כמויות הסוכר, הפחמן הדו חמצני, חומרי הגלם השונים, רמת המרירות הרצויה ואחוזי האלכוהול הרצויים. כל סטייה מהמתכון הבסיסי תיצור בירה חדשה, שונה, מוצלחת יותר או פחות לטעמו של כל אחד.

סדנת בירה

בישול הבירה מתבצע על ידי ערבוב של כמה מרכיבים, לתת, שמרים, פשתנית ומים. כל שינוי קטן במרכיבים כמו סוג השעורה, דרגת הקלייה שלה ותנאי גידולה משפיעים מאד על טעמה של הבירה, צבעיה וריחה. בארצות המזרח נוהגים להחליף את הלתת באורז או בתירס.

תעשיית הבירה מתחלקת לשני סוגים עיקריים בהתאם לסוג השמרים, מיקום התסיסה, גובה טמפרטורת המרכיבים בעת ההכנה, ואופן קירורה של הבירה. לאחר בישול הבירה, מבצעים תסיסה שניה ושלישית כדי להגיע לטעם הרצוי.

רבים מהמשתתפים בקורס בירה, באים להנאתם, ונהנים מכל רגע. קבוצה אחרת מעוניינת להמשיך גם לקורס למתקדמים, כדי לעסוק בכך.

חלומם של אלו הוא להקים מבשלת בירה, שבה ייצרו בירה עבורם, עבור משפחתם והחברים הקרובים ולאט לאט יפתחו זאת לענף מסחרי ומקצועי, ייצרו בירות וימכרו אותן לרשתות השיווק ולברים.

הלומדים בקורס מקבלים הדרכה מקצועית ומקיפה על הציוד שיש לרכוש כדי לייצר בירה. כדי לראות מקרוב את תהליך הייצור במבשלות הבירה, , הם יוצאים יחד לסיורים במבשלות בירה גדולות, וגם במבשלות בירות בוטיק ברחבי הארץ.

קורס בירה הוא קורס ייחודי וחוויה לכל החיים.

אולי יעניין אותך גם:

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן