קורס יין למתחילים

בעשרים השנים האחרונות תחום היין הפך להיות מתחום טרנדי ואופנתי מדי לתחום שבו ישראלים רבים בוחרים ללמוד יותר בהיצע גדול של מסלולי לימוד. מסלולי הלימוד נעים ממסלול של קורס ייננות מקצועית שנמשכת כמה שנים ועד קורסים לחובבי יין, סדנאות טעימה וטיולים למביני דבר בחול עם הדרכות שונות. לכולם משותפת אהבת היין ותרבות השתייה, שמושכת אליה אנשים מקבוצות אוכלוסייה שונות שאינם מתביישים לספר על חיבתם למשקה הזה ואפילו על השעות הרבות שהם מוכנים להקדיש לכך. כל זה דורש ידע וניסיון ואף השקעה מסוימת בציוד וברכישה של יינות, ולכן קורסי היין השונים מתחלקים לרמות שונות כדי להתאים לכל אחד לפי רמת הידע והנכונות שלו להשקיע בכך.

קורסי מתחילים למטרות שונות

לכל מי שהולך ללמוד בקורס יין יש מטרה שונה. יש כאלה שרוצים רק לדעת על קצה המזלג כדי ליהנות מכך יותר ויש כאלה שמתעניינים בכך מעבר לתחביב. כך שגם קורס יין למתחילים יכול לנוע בין המטרות השונות ולהיות מורכב מנושאים שחלקם בסיסיים ומחויבי המציאות, כמו איך מכינים יין, סוגי יין שונים, ועד תוספות שונות של ידע על יין לפי אזורי ייצור והתמחות בהם, לפי ההעדפות האישיות של כל תלמיד. כשמוסיפים לזה גם את היכולות הכספיות השונות, הזמן הפנוי שעומד לרשות התלמידים והגיל שלהם ברור למה קורסים מתחלקים גם לפי פרמטרים אלה ומה שהם מציעים לאנשים בהתאם לכך.

קורס מתחילים שמתקדם להכשרה מקצועית

קורה לא פעם שמי שמתחיל קורס יין למתחילים מגלה שהוא מוכשר לכך ויש לו את חוש הטעם והריח שנדרשים כדי להיות יינן מקצועי, או לפחות להישאר במקצוע ולנסות לקבל הכשרה מקצועית מסודרת יותר. במקרה כזה קורס המתחילים יהיה מקפצה נהדרת לעולם היין הרחב והעשיר, והתלמיד יוכל להשתמש בו כדי לפתוח חלון לעולם השתייה ולהישאר בו כאיש מקצוע. במקרה כזה ההרחבות הנדרשות יינתנו לו רק בקורסי המשך, וזה כולל את ההתנסויות שחסרות בדרך כלל בקורס מתחילים יחד עם ידע נוסף על כך.

מה חשוב למצוא בכל קורס יין למתחילים?

  • מבנה הקורס הנכון בכל קורס יין חייבת להיות חלוקה נכונה ומידתית בין הפרקטיקה לתיאוריה. חובה לדעת מהו יין ואיך הוא נוצר, ומילון מונחים שבלעדיו אי אפשר להכיר יין ולדבר עליו, כמו טרואר ושמות זנים, אבל גם התנסות בשתיית יין ולמידת הטכניקה הנכונה כיצד לטעום יין הן אבני היסוד גם בקורס מתחילים.

  • מדריכים ברמה מתאימה עם ידע נאות – לא חייבים להיות ייננים מוסמכים, כמובן, אבל מדריכי קורס היין חייבים להציג שנים רבות של ניסיון וידע רב כדי לענות לכל השאלות, גם כאלה שאינן קשורות במישרין לתכנים למתחילים, וגם להציג את הנושאים שיילמדו בקורס בדרך נכונה. ביין קל מאוד להיתפס למיתוסים, דעות ופרשנויות שונות, כמו גם עובדות שגויות ולכן יש חשיבות גדולה בהאחדת הידע של המדריכים כדי לוודא שכולם אומרים לתלמידים בדיוק את אותו הדבר ברוח בית הספר.

  • מעמד המוסד שבו לומדים – היום לומדים קורסי יינות במכללות ובפקולטות שונות ברחבי הארץ ובין כולם יש הבדלים ברורים גם של רמה אקדמית וגם של המטרות המקצועיות. חלקם פתחו סדנאות העשרה כדי להוסיף עניין לסטודנטים וחלקם פתחו מסלולים רציניים כמו בפקולטה לחקלאות ומכללות שונות שנחשבים להכשרה מקצועית לכל דבר לייננות.

  • פחות ידע אקדמי משום שמטרת הקורס לא תמיד אקדמית ועיונית – סדנאות העשרה מצטרפות לטיולי תרבות היין בחבלי ארץ שונים גם בישראל וגם בחול ולכן שם הידע האקדמי פחות חיוני.

  • קהל יעד מקצועי – כאשר מדובר בקורסי יין למתחילים לאנשי מקצוע מתחום המזון והמשקאות מבנה הקורס נבנה אחרת לגמרי והוא מותאם למטרות בית הספר שבו לומדים את התחום, או כאשר אותם אנשי מקצוע מצטרפים להשתלמות מקצועית בתחום.

  • איזו תעודת גמר תקבלו – אם כל מה שחשוב לכם זו ההתנסות ברור שתעודת גמר פחות חשובה לכם. אם אתם שם כדי להמשיך הלאה בלימודים ודאו שתקבלו תעודת גמר שמוכרת במסלול קורס יננות.

אולי יעניין אתכם גם:

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן