כל מי שמחפש סכיני שף לשימוש במטבח אישי, פרטי, בבית, יכול למצוא מגוון רחב של אפשרויות, בין אם זה דרך חנויות אשר מוכרות מוצרים וכלים למטבח באופן ספציפי, ובין אם זה דרך חברות שעוסקות בתחום או דרך אתרי אינטרנט שמשווקים מוצרים מסוגים זה לקהל הרחב, כמו לשפים מקצועיים.
בעוד שכל שף מקצועי מכיר את התחום ויודע היטב, אילו סכינים יכולים להתאים לו, בין אם זה על פי סוג הלהב, הגודל וידית האחיזה של הסכין, הרי שאנשים מן השורה, מי שאיננו שף מקצועי לא תמיד יודע איך לבחור סכין שיתאים לצרכים שלו.
מאחר וקיים מבחר מאוד גדול בתחום, אז זה לא תמיד פשוט ונוח להחליט. לעיתים דווקא המבחר והשפע יכולים לבלבל, בוודאי אם מקבלים הרבה פרטים וקוראים על מפרטים שונים של סכינים מסוג כזה או אחר. אך בסופו של דבר, כל אחד יכול להחליט מה נכון עבורו, על פי הצרכים שלו וכן על פי מספר מאפיינים נקודתיים, ספציפיים, אשר קשורים לטיב ואיכות הסכין.
לפני שנסביר כיצד בוחרים סכין שף מתאים לצרכים שלנו, חשוב להדגיש כאן, אפשר לחסוך בדילמות אם רוכשים מספר סטים שונים ולהשתמש בכל פעם בסט אחר. כמו כן, מעבר לשאלה איזה סכין יש לקנות, חשוב לדעת איפה קונים אותו, אצל מי, זאת על מנת שיהיה אפשר ליהנות מסכין איכותית וחזקה, כזו שתוכל להחזיק מעמד זמן רב מבלי להישחק ולהיהרס.
כיצד רוכשים סכין שף בצורה נכונה
ראשית, יש לבחון מה הם הצרכים שלשמם מבקשים לקנות את הסכין. אפשרי שהרכישה תתבצע לצורך שימוש יומיומי לצרכים שונים ואפשרי שזה יהיה לצורך צרכים מזדמנים. כמו כן, ייתכן והסכין יהיה מיועד לשימוש במסגרת הכנת ארוחות בשריות, דגים או כל דבר אחר. חשוב לקבוע כמה פעמים באמת ייעשה שימוש בסוג כזה של סכינים, על מנת שלא יושקע בהם כסף רב לחינם.
שנית, מומלץ לבדוק את יכולת השימוש בסכין. עד כמה הוא נוח. כאן יש משמעות לנקודות האחיזה של הסכין, תחושת הביטחון, היציבות וכל דבר אחר שיכול לאפיין את השימוש בו. רק כך יהיה אפשר ליהנות משימוש נכון ופרקטי בסכין.
שלישית, באופן טבעי, יש לשים לב ללהב של הסכין. עד כמה הוא חד, איכותי ובטוח. סביר להניח שאם יהיה זה סכין שמיועד לחיתוך בשר נניח, אז הוא יהיה מאוד חד, בעוד שסכינים אחרים יהיו פחות חדים.
ארבע, יש לבחון מה כולל הסט בכלל, בין אם זה קשור לכמות הסכינים, הסוג שלהם, וכן אמצעים אשר קשורים לאופי השימוש בסכין וכן לתחזוקה שלהם. כך יהיה אפשר ליהנות מהם לאורך זמן, כך יהיה אפשר להפיק מהם תועלת רבה בזמן הכנת ארוחה או בזמן הארוחה עצמה.