כיצד תדעו לבחור מקרר יין ביתי

כיצד תדעו לבחור מקרר יין ביתי

לאחר התהליך הארוך והמרשים של הכנת יין וקניית היין המובחר ביותר, בוודאי הבנתם כבר כמה הוא רגיש לשינויים שונים כמו אור, לחות וטמפרטורה. מקררי יין לחובבי יין אמיתיים אינם מותרות כי אם הכרח, גם כדי לשמור על היין כמו שצריך מבלי שיתקלקל לאחר שהשקעתם בו כל כך הרבה התאמה וכסף, וגם כדי לאחסן אותו בצורה מסודרת. זוהי הסיבה שמקרר רגיל במטבח ל יצלח לכך משום שאין בו יכולת בקרה על כמה פרמטרים חיוניים ליין. חשיבות המקרר עולה ככל שאתם הופכים ליותר ממוקדים בטעמים שלכם ויודעם בדיוק כיצד לבחור יין לארוחות שלכם ובמיוחד אם אתם חובבים אירוח ורוצים להרשים את האורחים ביין שנשמר היטב ולא נפגם. להלן כמה קריטריונים חיוניים לבחירת מקרר יין ביתי טוב, מבלי להתייחס כמובן לפירמה ומותג. גם במותג ידוע עליכם לבחור את הטוב ביותר לכם לפי הצרכים שלכם.

קיבולת מקרר יינות ביתי

זהו הקריטריון הכי קל יחסית, משום שפה עליכם לשאול את עצמכם כמה יינות אתם שותים וצורכים וכמה תרצו לאחסן. זה תלוי בתחלופה של היינות כמובן, משום שיש כאלה שאוהבים יין טוב אבל לעתים רחוקות ומקרר היינות משמש בעיקר לאחסון, כך שמקום לכעשרה בקבוקים או קצת יותר יספיק להם. מקרר יותר גדול מחייב גם ביקורת יותר תכופה משום שהיינות חייבים להישמר בתנאים האידיאליים שלהם. מומלץ לקנות מקרר שיש בו קצת יותר מקום למקרה שתזדמן לכם קניית יין טוב באמת ותרצו שיהיה לו מקום. יש גם מקררים שבהם אפשר להתאים טוב יותר את גודל המקום לבקבוק כדי שיישב טוב יותר.

טכנולוגיית קירור

יש שתי טכנולוגיות קירור עיקריות שחשוב לדעת עליהן – טכנולוגיה תרמואלקטרית ומדחס. שיטה תרמו אלקטרית מונעת את הרעידו של שיטת המדחס, מה ששומר על חיי הבקבוקים שלכם והיין. יין צריך לשכב לאל תזוזה משום שזה מרעיד כל הזמן את הרכיבים בו ומתסיס אותו. אם יש לכם יינות יקרים עדיף להשקיע בטכנולוגיה התרמו אלקטרית שגם מציעה חיסכון בחשמל ושקט. עם זאת, הוא מגיב לא טוב לטמפרטורה חמה מדי סביבו, כדי שהוא חייב להיות בחדר ממוזג. המקרר בשיטה זו גם מוגבל מבחינת מספר הבקבוקים שהוא יכול לקרר ולכן חובה לשקלל את הצרכים שלכם.

בקרת טמפרטורה ולחות

כל מקרר יינות חייב להיות בטמפרטורה של 16-17 מעלות כדי לשמור על היין בצורה המיטבית ביותר. יש גם הפרדה ליינות לבנים ואדומים, כך שיש מקררים שבהם אפשר להפריד לאזורי טמפרטורה שונים וזה מומלץ. כדאי מאוד לתת לכל יין את התאנים האידיאליים שלו. בקרת לחות חיונית משום שיין חייב להיות במקום יבש שבו לא יתפתח עובש על פקקי השעם או בכלל, במיוחד אם מדובר ביינות ישנים ועתיקים. זה אומר שגם התוויות נשארות שלמות ולא נפגמות משום שיש הרי פוטנציאל הכתמה כאשר הלחות גבוהה מדי.

סינון אור

יין אינו יכול להיות חשוף לאור עד פתיחתו. האור פוגע בו ומאיץ הליכים חמצון ושינוי הטעם שלו, וזה לא משנה אם זה אור טבעי או מלאכותי. יש מקררים שבהם יש אפשרות של הצללה על המקרר עצמו ובמיוחד הדלת שלו ואם יש לכם אוסף יינות מרשים במיוחד כדאי לבחור בדגם כזה.

מניעת רעידות

שום מקרר שיש לו רעידות בגלל המדחס או הטכנולוגיה שבה מקררים אותו לא טוב ליינות. זה מסבל אולי במקרר מזון אבל לא ביין שחייב להיות יציב ולא מטולטל. הטלטול הורס את היין וגורם לתסיסה ויצירת גז בו, מה שגם פוגם בטעמו. כדי לדעת אם המקרר רועד יש לבדוק אישית בהנחת יד ובדיקת הרעידו שלו לאורך זמן.

עיצוב

עיצוב הוא עניין של טעם ויש מקררים שמגיעים בצורה הייטקי ומודרנית ויש כאלה שנראים כמו מקרר של פעם, עם אותו מראה וינטגי ומסורתי. יכול להיות גם מקרר שבו משולב עץ ולכן כדאי לכם לבחור מה שמדבר אליכם או אף להזמין את הגימור של המקרר לפי טעמכם.

מחירים ואחריות

מחירים נעים מקיבולת מקרר ופונקציות טובות כמו בקרת לחות וטמפרטורה ומניע רעידות, כך שהמחיר יכול לנוע ממקרר פשוט וקטן של כמה מאות שקלים ועד עשרות אלפי שקלים למקרר של מקצוענים ואספני יין מושבעים. במקרים כאלה של איכות המקרר האחריות תנוע משנה ועד שלוש שנים בממוצע.

אולי יעניין אותך גם:

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן