אם גם אתם משתייכים אל קהל הטועמים האיכותי של היינות הנפלאים של יקבי ישראל ואינכם מוותרים גם על טובי היינות מחו”ל ואם תמיד רציתם לדעת כיצד מכינים יין וזאת על מנת להפוך למקצוענים בתחום היינות ולייצר יין בעל אותו טעם איכותי וייחודי משלכם (לצד בניית קריירה משגשגת בתחום), הנכם מוזמנים לקבל מידע אודות קורסים מקצועיים כמו קורס ייננות ובינתיים נעניק לכם את אותה הצצה לעולם הכנת היינות, התחילו לקרוא!
מכיני היינות – בין חובבנות למקצוענות
כל יינן יכול לספר לכם שמכיני היין נחלקים ל-2: מכיני היינות החובבניים שמכינים את היין שלהם בגרסה הביתית, כלומר ללא שמרים, בדיקות חומציות והוספת חומרים משמרים למיניהם. אלו דוגלים בלתת לענבים לעשות את שלהם ולהוליד את התוצאה הטבעית: יין. הקבוצה השנייה היא קבוצת מכיני היינות המקצועיים שמומחים בתחום ומקפידים על שימוש בשמרים, בדיקת סוכר מוקפדת, ניטור התסיסה האלכוהולית ועוד. דבר נוסף אותו יש לקחת בחשבון הוא שפעמים רבות מכיני היינות המקצועיים מגדירים את עצמם בהתאם לסוג היין אותו הם מכינים, כמו למשל “מכיני יינות יבשים אדומים” וכו’.
תמצות תהליך הכנת היין
תהליך הכנת יין כולל שימוש בציוד מיוחד כמו למשל דמיג’אן, ממלא בקבוקים אוטומטי, מזניים דיגיטליות, צינור שפייה וחומרים מיוחדים כמו למשל חומצה ציטרית, ביסולפיט, דאפ, שמרי יין ועוד. תהליך זה תמיד יכלול תכנון מוקפד של תהליך הכנת היין, בחירה של סוג הענבים המתאימים ביותר לסוג היין אותו מעוניינים להכין, מעיכה והפרדה של הענבים (יש לקחת בחשבון שתמיד יש ענבים רקובים, ענבים שאינם בשלים וצימוקים אותם יש להרחיק על מנת להגיע לתוצאה של ייצור יין איכותי), ריסוק של הענבים, ניטור של התסיסה הכוהלית (חשוב להשתמש בציוד מיוחד הייעודי למטרת פעולה זו), סחיטה של הענבים, תסיסה מלולקטית אותה מבצעים על מנת להפחית את רמת החומצה ביינות מסוגים שונים, תהליך שפייה לאחר 4 שבועות שיוביל לחלק הצלול (בתהליך שאיבה זה נשפוך את הנוזל ועל ידי כך ניצור הפרדה של משקע המוצקים מהנוזלים), יישון היין במיכלי נירוסטה או חביות עץ אלון והשלבים האחרונים של ביקבוק, תווית ומיתוג.
מעוניינים להכין יין אדום? התחילו כעת!
הדרך הטובה ביותר להמחיש את תהליך הכנת היין היא על ידי דוגמה ברורה של תהליך זה. באם גם אתם מגדירים את עצמכם מחובבי היינות האדומים ומחובבי היינות היבשים, בוודאי תשמחו לקרוא כיצד ניתן להכין יין אדום יבש (חשוב לקחת בחשבון שאם אתם מעוניינים בהכנת יין רוזה, צורת ההכנה שונה מהפירוט בעמוד זה):
-
הבחירה – הצעד הראשון והחשוב ביותר את הבחירה של הענבים בהם תשתמשו להכנת יין אדום יבש. כאן הבחירה חייבת להיות קפדנית ולמעשה היא תכתיב במידה רבה את איכות התוצאה הסופית.
-
שבירה והפרדה- כאן תבצעו סינון קפדני של הענבים בהם בחרתם. תהליך הסינון וההפרדה יכלול לא רק את הרחקתם של צימוקים, ענבי בוסר וענבים רקובים אלא גם הוספת ביסולפיט (חומר משמר שמונע את חמצון האלכוהול והפיכתו לחומץ) וכן הוספה של חומצה טרטרית וזאת באם תהיו מעוניינים לתקן את רמת החומצה.
-
תסיסה – השלב הבא יהיה התסיסה האלכוהולית של היין, דבר שיעשה לאחר שהוספתם שמרים ווידאתם שנעשה דימום לרכז היין של עד עשרה אחוזים. שלב זה יערב ניטור קפדני.
-
הפרדה וסחיטה – לאחר סיום שלב התסיסה יש להפריד את היין החופשי ולאחר מכן לבצע סחיטה.
-
שפייה – לאחר 48 שעות יש לבצע שפייה מהמשקעים של היין.
-
תסיסה ושפייה מלולקטית – יש להתחיל תהליך תסיסה לאחר הוספת בקטריית מלולוקטית ולאחר מכן להתחיל בשפייה (בסיום התסיסה).
-
יישון היין- תהליך שיערב גם את ניהול של גופרית ביין. לאחר פעולת היישון יש לוודא שמתבצעות לפחות 2 שפיות בשנה הראשונה להכנת היין. (הנטייה היא לשלוש)
-
ערבוב – מבצעים בלנדינג של היין, לאחר מכן פעולות של סינון והצללה ולבסוף את החלק המספק ביותר, קרי, פעולות ביקבוק ושיווק המותג האישי שיצרתם.
תמיד חלמתם להכין יין איכותי בעצמכם? הגיע הזמן להפוך את החלום למציאות.!
השאירו את הפרטים שלכם ואנחנו נשמח לחזור אליכם עם כל הפרטים אודות קורסי הכנת יין,
ללא עלות או התחייבות
אולי יעניין אתכם גם: