דג מרוקאי הכי טעים שיש
יש משהו במנה הזו של דג מרוקאי שמעלה חיוך על הפנים. אולי זו השיטה המסורתית המיוחדת, או התיבול המיוחד שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. כששמים את המנה על השולחן, כל העיניים מתמסרות להייטק הקולינרי הזה. למה? כי דג מרוקאי הוא לא רק מנה; הוא חוויית מסע בין טעמים, ריחות וזיכרונות. כל ביס שואב אותנו לאירועים משפחתיים, לסעודות מלאות שמחות וסיפורים שמתחילים של סבתא. אז בואו נצלול לתוך הכנת המנה המדהימה הזו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון מרוקאי מסורתי, גם כאן יש הרבה מרכיבים טעמים, מגוונים ושמלווים טעמים אש, חריף ומתוק. בדיוק כמו החיים עצמם!
- מעלף קילוגרם דג (ניתן להשתמש בורס, דניס או מוסר)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר בינוני, קלוף ומגורד
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- 3 עגבניות, ריתחה והקפיצה לקוביות
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (באם אוהבים חריף)
- 100 גרם חומוס (אפשר קפוא או מבושל, לפי מה שנוח)
- 2 כפות שטוחות שטוחות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- מיץ מלימון אחד
- חופן של כוסברה קצוצה
- לרוטב: 1/4 כוס שמן זית ו-1/2 כוס מים
רגע! רגע! לפני שאתם קופצים לבשל, כמובן שהשף שלנו הוא לא רק טוב באיור, אלא גם בגמישות. את החומוס אפשר להחליף בשעועית לבנה, או אם לא בא לכם בשר אז יש גרסה טבעונית נהדרת עם טופו.
שלבי ההכנה
כמו בכל מתכון, גם כאן יש שלבים חשובים שהופכים את המנה למעלף, כך שחשוב להקפיד עליהם:
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ואת הגזר, ומערבבים למשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הכורכום והמלח, ומערבבים היטב כך שהטעמים יתערבבו.
- מוסיפים את החומוס והשעועית ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והעגבניות, ומערבבים את הכל היטב.
- נוסיף את הדג למעלה,לתוך התבשיל, ומבצעים שולי הנזקים היטב.
- מוסיפים את המים ומיץ הלימון, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
- לסיום, מפזרים כוסברה קצוצה מעל המנה.
- מגישים חם עם חלה או לחם פרנה. מה שיש! ללקק את האצבעות, כי זה בהחלט משגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להעלות את המנה הזו לרמה הבאה, יש כמה שדרוגים שאפשר לנסות:
- אפשר לטגן כמה דגים נוספים שמביאות טעמים שונים למנה.
- חריף מדי? אפשר לשים זיתים ירוקים או ים-תיכוניים שיביאו עדינות.
- חלופה נוספת היא להחליף את תפוחי האדמה עם קישואים, סוויאנר או בצל סגול;
- שאלו את סבתא שלכם! היא תמיד יודעת את הסוד הנכון. אין כמו המתכון שלה!
שאלות ותשובות
מה הם הדגים הכי מתאימים למנה הזו?
הדגים הכי מתאימים הם מוסר ודניס, אבל אם אתם רוצים לשדרג, גם רנדג לא מזיק!
האם אפשר להכין את המנה ללא חומוס?
כמובן שאפשר! ניתן להחליף אותו בשעועית או פשוט להוציא אותו.
איך אני יודע שהדג מבושל?
אם הדג נפרד בקלות מהעצם, אז זה הזמן לשים את החלת על השולחן.
האם ניתן להכין את המנה יום לפני?
בהחלט! אפשר לשמור במקרר ולהגיש חם בזמן הארוחה.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
היא יכולה להחזיק מעמד 2-3 ימים ללא חשש, אבל תעשו טובה, תתחילו פה ואחר כך בתיאבון!
אני לא אוהב חריף, מה לעשות?
קל! פשוט תפסיקו לשים פלפל חריף, אתם יכולים להוסיף במקומו תיבול אחר כמו פפריקה מתוקה.
מתי כדאי להכין את המנה?
מומלץ להכין ביום שישי, שם אפשר להרגיש את האווירה החמימה של ארוחות שישי.
האם אני יכול לשדרג את המנה עם ירקות נוספים?
כמובן! גזר, קישואים או כל ירק אחר שיהיה לכם בבית כנראה יסדר את זה המון!
מה כדאי להגיש לצד המנה הזו?
פחמימות כמו אורז, פיתה, חלה או פרנה יוכלו לאזן את הטעמים בעת הארוחה.
מה עושים אם יש שאריות?
שומרים בקופסה אטומה במקרר. תוודאו שזה נדיר שיש שאריות…!
והנה אתם כאן, ממש עם שברון לב כי המתכון כמעט מסתיים! אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. תנו גם לחברים שלכם לחוות את החוויה המושלמת של הדג המרוקאי המהפנט הזה!