“`html
כדורי בשר ברוטב עגבניות
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנחה: 4-6 מנות
בואו נדבר קצת על קסם הכדורים האלו! כשנכנסים למטבח ויודעים שצריך להכין כדורי בשר ברוטב עגבניות, כבר מתחילים להרגיש את הניחוחות בוקעים מהתנור. מתכון פשוט, מהיר ומעורר חשק, לכל אוהבי אוכל הבית, ובמיוחד למי שאוהב את התערובת הקלאסית של בשר ועגבניות. זה מתכון אגדי שברגע שתכינו אותו, תשכחו מהמנות הסטנדרטיות מתכנית אמא או סבתא. אפשר לאכול אותם עם פסטה, גריסים או אפילו עם לחם פריזאי, ומשגע! ונכון, אין ספק שיש בהם משהו ממכר במיוחד!
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, יש לציין עד כמה הרכיבים חשובים וקל למצוא אותם במטבח הביתי. הכל צריך להיות זמין במהירות.
- 500 גרם בשר טחון (בקר או שילוב של בקר עם טלה, זה טעים יותר!)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיניים של שום, קצוצות
- 3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 קופסאות רוטב עגבניות (כשלכל אחת יש 400 גרם)
עכשיו, מעבר לכך שזוהי גרסה קלאסית, ישנן אפשרויות אחרות! גרסה טבעונית היא לחלוטין אפשרית, פשוט יש לבצע שימוש בטופו קצוץ, או בכל תחליף בשר אחר שמועדף עליכם.
שלבי ההכנה
חושבים שהכנות במטבח לוקחות שעות? תחשבו שוב. נגלה לכם את הסוד!
- מערבבים את כל חומרי הכדורים בקערה ריקנית. השקיעו זמן בלערבב עד שהכל מתערבב יפה.
- מניחים את התערובת בצד ותוך כדי מכינים את הרוטב.
- מחממים את רוטב העגבניות בסיר על חום בינוני, וכשהוא מתחמם, הוסיפו כמה תבלינים לטעמכם. ככה הרוטב יהיה מעלף!
- בשביל ליצור כדורים, מגלגלים בלפחות 20 כדורים קטנים ומניחים אותם בזהירות לתוך הרוטב החם.
- מבשלים על חום נמוך במשך כעשרה דקות, עד שהכדורים מבושלים היטב והטעמים מתחברים.
- מניחים את הכדורים בצלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה. באמת שזו ממש אמנות!
לכולם ברור שפעולת ההכנה כזו הופכת את הארוחה לכזו שממש כיף לחלוק. עכשיו, אחרי שסיימנו עם השלבים, ניתן עוד למידע שיכול לעזור לנו בחיים: אתם יכולים להוסיף פטריות טריות לרוטב, או אולי לשדרגו ברוטב חריף! החביבים שבחבריכם פשוט יתמוגגו מהטעם!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אז אחרי שעשינו את הכדורים, מה אפשר להוסיף? אני יכול לחשוב על כמה דברים:
- שדרוג עם סוגי גבינה שונים על הכתר.
- לערבב ירקות קטעים לתוך הרוטב.
- לגרור קצת צ’ילי חריף לתוך התערובת אם אתם חובבי מתוק-חריף!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש לצד כדורי הבשר?
אפשר לשלב המון דברים! פסטה כמובן, אורז, קוסקוס, אבל גם סלט פריזאי יכול להוות שילוב נהדר.
איך שומרים את כדורי הבשר לאחר הבישול?
שומרים בקופסה אטומה במקרר כשלושה ימים, וגם אפשר להקפיא אותם ולהשתמש מתי שתרצו.
האם ניתן להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בעוף טחון או אפילו בטופו לקהל הטבעוני.
איך אני יודע שהכדורים מבושלים?
הכדורים צריכים להיות רכים, אבל מוצקים. תפדחו להכניס סכין לחרף בכדורים ולהרגיש.
כמה זמן צריך לבשל את הכדורים?
בעיקרון, 10 דקות יכולים להספיק בכדי שהכדורים יהיו מוכנים באופן מושלם.
מה לעשות אם הכדורים מתפרקים?
נסו להוסיף ביצה נוספת לתערובת.
האם אפשר להכין את הכדורים יום לפני?
בוודאי! רק שימו לב לחמם היטב לפני שאתם מגישים!
אפשר להכין את הרוטב ביום לפני?
כן! הרוטב טעים אפילו יותר אם הכנתם אותו יום קודם!
כיצד ניתן לדעת שהרוטב מוכן טוב?
הרוטב צריך להיות סמיך ומלא בטעמים!
האם זה מתכון קליל?
כן! זה מתכון מדהים, מושלם לכל מי שלא רוצה לבשל שעות אבל רוצה אוכל טעים!
לא משנה אם אתם מכינים את הכדורים לארוחת ערב או לאירוח, הם תמיד יהיו מהממולאים והמעלפים שיהפכו אתכם לגיבורי ארוחת הערב! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי מדובר במשהו שהופך את העולם לטעים יותר!
“`