מתכונים מגוונים לתינוק בן 7 חודשים: טעים ובריא!
אחרי שישה חודשים של הנקה או פורמולה, תינוקות מגיעים לשלב חדש ומרגש בחייהם – התנסות במזון מוצק! האופי והצבעים של האוכל מגרים את החושים, והם מתחילים לחקור טעמים חדשים. אין ספק ששלב זה הוא מהנה לשני הצדדים – להורים ולתינוקות. לכן, הכנו עבורכם מספר מתכונים מדהימים, ממש מגניבים, שיאפשרו לכם להעניק לתינוק שלכם את החוויה המושלמת של אוכל אמיתי.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 4-6 מנות
- תוכנית חיסכון בתפריט שלכם – ניתן להכין כמויות גדולות ולשמור במקפיא.
- המרקים כאן אינם מופשרים – הם תמיד עלולים להיות אפילו טעימים יותר מהמרק הטרי.
- למדו להכיר את הירקות. השקיעו זמן כדי להבין מה טעים לתינוק שלכם.
הרכיבים הדרושים
בשלב זה, חשוב שנדע מהם המרכיבים שיביאו לתוצאה מושלמת. הם אמורים להיות אורגניים ומזינים, אך גם עם מעט טעמים מיוחדים:
- 1 תפו”א קטן מוכן ואמור להיות רך.
- 1 גזר קלוף.
- 1 קישוא בינוני.
- 1 דלעת קטנה (לדוגמה, דלורית).
- 1 כוס מים מינרלים או ציר ירקות ביתי.
- 1/2 כפית שמן זית (לא חובה, אך מאוד מוסיף).
שלבי ההכנה
קדימה, הגיע הזמן להתמקד בהכנה! מהנסיון שלי, זה החלק הכי כיף:
- קולפים את התפו”א, הגזר והקישוא לחתיכות קטנות, ובוחרים אותם בצורת קוביות.
- פורסים את הדלעת ומסירים את הזרעים.
- שמים את כל הירקות בסיר ומוסיפים מים עד שהירקות מכוסים.
- מרתיחים את המים, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהירקות רכים.
- מחכים שהירקות יתקררו מעט כדי שלא נישרף ונמזגים לתוך בלנדר או מעבד מזון.
- מוסיפים את השמן אם אתם בוחרים להשתמש בו, וטוחנים עד שהמרקם חלק ואוורירי.
- במידה ויש צורך, מוסיפים עוד מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
- מגישים לתינוק ומקפיאים את השאריות בקוביות קרח.
גרסה טבעונית, ללא גלוטן ועוד
בהחלט יש אפשרויות מגוונות! אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט שימו לב להימנע משמן זית. באפשרותכם לשדרג את המתכון עם ירקות שונים כמו בצל, סלק או ברוקולי שיכולים להוסיף טעמים חדשים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שמסדרים את המתכון הבסיסי, יש אפשרויות רבות לשדרוג:
- להוסיף מעט חלב אם או פורמולה כדי להקל על המרקם.
- מפרטים לקצת פטריות מבושלות שיכולות להוסיף עוד עניין.
- לחתוך את מנת הירקות לגודלים שונים ולראות מה עשה לתינוק שלכם טוב.
- אפשר גם לשלב חצי תפוח עץ לקצת מתיקות.
שאלות ותשובות
האם אפשר לתסף מלח למתכון?
נכון שברוב המתכונים לקטנטנים יש להימנע ממלח, אבל בעבור תינוקות בגיל זה מומלץ להימנע ככל האפשר.
כיצד ניתן לשדרג את טעמי המרק?
ניתן להוסיף מקלות קינמון, טימין או בזיליקום, מה שמביא לתינוק את הטעמים טבעיים והמרגיעים.
האם אפשר לשמור במקפיא?
בהחלט! עדיף לשמור בנפרד בקוביות ובמיכלים סגורים. המרקים המוכנים יכולים להחזיק במקפיא 1-3 חודשים.
האם כדאי להוסיף ירקות עם טעמים חזקים?
מומלץ להתחיל עם טעמים קלים יותר ולאט לאט לגוון. ברוקולי או קולורבי למשל, יכולים להיות טעמים מגרים במיוחד.
מה עליי לדרוש מחומרי הגלם?
חומרי הגלם צריכים להיות אורגניים ואיכותיים ככל האפשר. שימו לב שירקות טריים יכולים להיות מרכיב מאד טעים בשלב זה של הגיל.
איך לדעת אם המרק זהה למרק של אמא?
כמובן שכל אמא תעשה זאת בצורה שונה. העיקר הוא למצוא את הטעמים שגורמים לתינוק שלכם להתרגש ולצחוק בשמחה!
כמה זמן לוקח לתינוק להתרגל לטעמים שונים?
כל תינוק שונה – זה יכול לקחת שבועות או חודשים, וההמלצה היא להיות סבלניים ולחזור שוב עם טעמים חדשים.
מה אם התינוק שלי אינו אוהב ירקות?
מומלץ לשלב את הירקות עם פירות מתוקים יותר כדי להסיר פחדים. אתם יכול להתחיל עם תפו”א ומעט גזר, ולראות את התגובה.
האם אפשר להנגיש לתינוקות כפיות חד פעמיות?
בהחלט! זה עשוי להקל עליהם גם להיות עצמאיים יותר ולקבל את התהליך בצורה טובה.
מה עם הסכנות האפשריות במזון מוצק?
זה חשוב להשגיח על התינוק כשהוא אוכל ולהיות ערניים לגבי צורות החיתוך כדי למנוע חנק.
עכשיו, כשיש בידיכם את המתכון המושלם, הגיע הזמן לשתף אותו ברשתות החברתיות, להפתיע החברים ובני המשפחה. אל תשכחו, אוכל זה אהבה, ובמיוחד בתור הורים, זו דרך נפלאה לבטא את הדאגה שלכם כלפי הקטנטנים! מוכנים למומנט המושלם? בואו נתחיל לבשל!