סלט ארטישוק מרוקאי
למי שאוהב את הטעמים הים-תיכוניים, או שמא המזרח-תיכוניים, סלט הארטישוק המרוקאי הזה הוא כרטיס הכניסה המושלם למסיבת טעמים. מדהים, ממכר ומלא חיים, סלט זה משלב טעמים עזים ונפלאים, ואפשר אפילו לומר שההזדמנות להכין אותו היא כמו הזמנה למסע קולינרי במרוקו. ובשנת 2023, עם כל כך הרבה תרבויות מביאות את טעמיהן למרכז הבמה, הגעת זמן הסלט הזה הוא לא פחות מאגדי!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן לחשוף את הסודות של הסלט המיוחד הזה. אנחנו נזדקק למגוון מרכיבים שפשוט יגרמו לכל אחד ללקק את אצבעותיו בסוף הארוחה. אז, בואו נתחיל!
- 4-5 יחידות של ארטישוקים טריים (או קפואים)
- 1 כוס חומוס מבושל (אפשר גם מקופסה)
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 כפות מיץ לימון טרי
- 2-3 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: אגוזי פקן קצוצים או שקדים קלויים לפיזור על הסלט
ובכן, אם אתם רוצים לגוון, אפשר להמיר את החומוס באפונה, או לשים גם טופו קוביות כתחליף בריא יותר. הסלט הזה משגע, אפשר לשחק עם המרכיבים וליצור גירסאות חדשות!
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים, בואו נצא לדרך להכנת הסלט הנפלא הזה:
- אם אתם משתמשים בארטישוקים טריים, יש לקלף ולהרתיח אותם כ-10-15 דקות עד שהם מתרככים. אם משתמשים בקפואים, לפעול לפי ההוראות שעל האריזת המוצר.
- לאחר שהארטישוקים התקררו, חותכים אותם לקוביות קטנות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הארטישוקים הקצוצים עם החומוס המבושל.
- בתוך קערה נפרדת, מערבבים את השום הכתוש, שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל. זהו, רוטב נהדר!
- יוצקים את הרוטב למערבבים עם סלט הארטישוק והחומוס.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- לסיום, מפזרים אגוזי פקן קצוצים או שקדים קלויים על הסלט, אם בחרתם להוסיף.
- מניחים לסלט להתקרר במקרר לפחות לעשרים דקות – זה חיוני, כדי לאפשר לטעמים להיכנס אחד לשני.
תהליך ההכנה די פשוט ואוורירי, ואפשר להזמין את כל החברים – הם בוודאות ידרשו עוד מנה אחרי שזה ייגמר!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים להוסיף עוד שכבות טעם לסלט המושלם הזה, אפשר לגוון בכמה רעיונות. הנה מספר רעיונות שיכולים לגרום לקסם להתרחש:
- הוספת קוביות גבינת פטה לתוספת טעם ומדינה.
- פיזור צנוברים קלויים או אגוזי מלך קצוצים – זה מוסיף קרנץ’ מדהים!
- מוסיפים פרוסות אבוקادو רכות. השילוב של האבוקדו והארטישוק הוא פשוט משגע.
- מומלץ גם להכין את הסלט עם ירקות צבעוניים כמו גזר או בצל סגול, כדי להחיות את המראה.
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף אם אין ארטישוקים זמינים?
ניתן להשתמש בקולורבי או זוקיני קלוי. כל ירק בעל מרקם רך יוכל להתאים!
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט, וזו אחת ההמלצות הטובות! יום מראש מאפשר לטעמים להתמזג וגם החומרים יתייצבו באופן טוב יותר.
אנחנו אורחים עם רגישויות לגלוטן. האם הסלט הזה בסדר?
כן, הסלט הזה הוא דל גלוטן באופן טבעי. כל המרכיבים מתאימים גם לאנשים עם רגישות לגלוטן.
מה עדיף, שימוש בשום טרי או באבן?
שום טרי תמיד עדיף! הטעם שלו יותר עז ונעים. אבל אם אין, אז אפשר להשתמש באבקת שום.
האם הסלט הזה מתאים גם לצמחונים?
בהחלט! הוא בריא, צבעוני ומזין. הוא יכול להתאים גם לטבעונים.
האם יש צורך לקלף את הארטישוקים?
לא חובה לקלף את הארטישוקים, אך זה בהחלט מוסיף גימור נעים למנה.
איזה משקה מתאים לצד הסלט הזה?
פנקו את עצמכם עם מים מוגזים עם מעט מיץ לימון או אפילו תה נענע קר.
כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
הסלט יישאר כ-2-3 ימים במקרר, אך כדאי לצרוך אותו מהר ככל האפשר כדי שלא יתייבש.
האם יש סיכוי שהסלט יתייבש?
כן, אם הוא נשאר במקרר יותר מדי זמן בלי כיסוי. כדאי לשמור אותו בכלי אטום!
מה ניתן להגיש לצד הסלט?
לסלט הזה יש טעמים עזים, אז גזר קלוי או פיתות רכות יהיו תוספת מושלמת.
לאחר שהכנתם את הסלט המיוחד הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם! זה ממש חשוב לנו לגלות מה אתם חושבים על המנה הזו ואתם חייבים לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם.